Tänään vietetään valtakunnallista 112-päivää. ”112-päivä on Suomen turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Haluamme kiinnittää suomalaisten huomion tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla – pieniin arjen tekoihin ja valintoihin, joilla jokainen meistä voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta.” – 112-päivä, https://112paiva.info

Keski-Suomen pelastuskoirat eivät tällä kertaa osallistuneet tapahtumiin, mutta järjestimme mukavat kahden treeniporukan harjoitukset. Paikalla oli 12 koiraa ohjaajineen.

Päivän treeniteemaksi muodostui rakennusetsintä sekä taajamajälki. Hyödynsimme innokkaasti edellisen viikonlopun luentoa ja yksi meistä keräsikin purkkiin tunnistusetsintä hajuja. Talvella jäljestämiseen muodostaa oman ”ongelman” kylmä ja luminen maa. Ongelmista ja esteistä selvittiin ja harjoituksia taajamajäljen harjoittelua jatketaan läpi talven.

Yhteistyökumppanit